Naskalit

naskalit

Mieskuoro Naskalit

Turun NMKY:n Mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Mieskuoro Naskalit jatkaa tuota toimintaa perinteitä vaalien, ennakkoluulottomasti uusia tuulia tunnustellen, miehekkäästi mutta nuorekkaasti, tarvittaessa arvokkaasti mutta myös riehakkaasti, ennen kaikkea lippu ja mieli korkealla. Kuoro on ilmeeltään nuorekas, haasteisiin tarttuva ja takuulla kuulemisen arvoinen kokemus.

Naskaleiden Tuli kirkkoon miehet ja joulu -nimellä kuultavat joulukonsertit tavoittavat Turussa vuosittain toista tuhatta kuulijaa. Näiden lisäksi kuoro esiintyy säännöllisesti kevätkonserteissa, itsenäisyyspäivänä ja vappuna. Tärkeä osa kuorotoimintaa ovat ulkomaanmatkat: Kesällä 2012 kuoro esiintyi Georgiassa paikallisen NMKY:n ja Patriarkaatin vieraana ja elokuussa 2015 kuoro osallistui Ohridin kuorokilpailuun Makedoniassa. Jouluna 2016 Naskalit konsertoi Prahassa ja seuraava kilpailumatka on suunnitteilla Varsovaan syksyllä 2018.

Kuoron tuottamista levytyksistä maininnan ansaitsee yhdessä puhallinorkesteri Sumun kanssa tehty hullunhauskasti tuotteistettu vappumusiikkia sisältävä Ensivappupakkaus. Satavuotisjuhliensa kunniaksi Naskalit julkaisee kuorolle sävellettyä ja sovitettua joulumusiikkia sisältävän levyn vuonna 2019.

karonkkakonsertti Karonkkakonsertti Panimoravintola Koulun Bellman-salissa 9.4. 2016
Kuva: Jaakko Ruokonen

Tommi Saalas

Tommi Saalas

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskaleita on vuodesta 2005 lähtien johtanut Tommi Saalas. Kauppatieteellisen koulutuksensa lisäksi hän on opiskellut monipuolisesti musiikkia: pianonsoittoa, yksinlaulua ja kuoronjohtoa. Vuonna 2016 Tommi valmistui filosofian maisteriksi Turun yliopiston musiikkitieteen oppiaineesta, jossa hänen lopputyönsä käsitteli Turun NMKY:n Mieskuoron vaiheita ja ohjelmistokehitystä. Tällä hetkellä Tommi opiskelee kuoronjohtoa Tampereen AMK:n musiikkipedagogi-koulutuksessa. Siviilissä hän työskentelee Turun konservatorion hallinnossa.


namikasulasol