Naskalit

naskalit

Kuoron esittely

Turun NMKY:n mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Mieskuoro Naskalit jatkaa tuota toimintaa perinteitä vaalien, ennakkoluulottomasti uusia tuulia tunnustellen, miehekkäästi mutta nuorekkaasti, tarvittaessa arvokkaasti mutta myös riehakkaasti, ennen kaikkea lippu ja mieli korkealla. Kuoro on ilmeeltään nuorekas, haasteisiin tarttuva ja takuulla kuulemisen arvoinen kokemus. Kuoroa johtaa Tommi Saalas.

Kuoron ohjelmaan kuuluvat joulu- ja kevätkonsertit, itsenäisyyspäivän ja vapun esiintymiset sekä tietenkin konserttimatkat ulkomaille. Kesällä 2012 kuoro esiintyi Georgiassa paikallisen NMKY:n ja Patriarkaatin vieraana. Taiteellisesti korkealle ylsivät keväällä 2013 Turun Sibelius-museossa täysille saleille lauletut Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian pianoversion esitykset. Samana keväänä Kullervo esitettiin Viljandissa veljeskuoro Sakalan kutsusta sekä paluumatkalla Tartossa.
Elokuussa 2015 Naskalit sijoittuivat kolmansiksi Ohridin kuorokilpailussa Makedoniassa.

Kuoron tuottamista levytyksistä maininnan ansaitsee vuonna 2011 ilmestynyt, yhdessä puhallinorkesteri Sumun kanssa tehty hullunhauskasti tuotteistettu vappumusiikkia sisältävä Ensivappupakkaus.

karonkkakonsertti Karonkkakonsertti Panimoravintola Koulun Bellman-salissa 9.4. 2016
Kuva: Jaakko Ruokonen

Tommi Saalas

Turun NMKYn mieskuoroa on vuodesta 2005 lähtien johtanut Tommi Saalas. Kauppatieteellisen koulutuksensa lisäksi Saalas on opiskellut monipuolisesti musiikkia: pianonsoittoa, yksinlaulua ja kuoronjohtoa sekä musiikkitieteitä. Hän on myös itse laulanut monissa maamme eturivin kuoroissa kuten Ylioppilaskunnan Laulajissa ja Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Siviilissä Tommi Saalas on Turun konservatorion yhteyspäällikkö.


namikasulasol