LIEKKI: Naskaleiden kevätkonsertissa koetaan tunteen paloa ja roihuavaa intohimoa

Mieskuoro Naskalit järjestää kevätkonserttinsa keskiviikkona 17. toukokuuta Logomon Teatro-salissa. Ohjelmassa on mukana teoksia Pohjoismaista, Virosta ja kotimaisilta säveltäjiltä. Konsertissa kuullaan myös kansainväliseen kuorokilpailuun harjoiteltu kilpailuohjelma ja musiikkia siivitetään myös visuaalisin keinoin. 

Raavaat miehet esittävät runoutta laulaen, mutta eivät ääni väristen. Naskalit on valmistautunut kevään ajan kuoron 17.5. esitettävään LIEKKI-keväkonserttiin ja Slovakian Bratislavassa 8.-11. kesäkuuta järjestettävään Bratislava Choir & Orchestra Festivalin kuorokilpailuun. Kevätkonsertissaan pojat pääsevät esittelemään kotiyleisölle missä kunnossa kisaohjelmisto on.

Hetkittäin on kevään mittaan saatu pyyhkiä hikeä otsalta, mutta valmistautuminen on sujunut yhteen hiileen puhaltaen. Kevätkonsertissa on tarjolla on monipuolisesti sekä kevyempää ilottelua että klassisempaa kappalemateriaalia.

Konsertin nimi, Liekki, heijastelee esitettävien kappaleiden teemoja. Nimi nivoo teeman napakasti yhteen ja jättää toisaalta tilaa monipuolisuudelle. Liekistä tulee mieleen palo, intohimo, innostus, inspiraatio, tuho, ihastus, kevään herääminen, lämpö… Jokaisesta konsertin kappaleesta löytyy jotakin näistä. Tulella leikkiessä ollaan aina jännän äärellä.

Jokin tuntuu iskeneen kipinää myös Naskaleissa, sillä Bratislavan kuorokilpailumatkalle on lähdössä enemmän laulajia, mitä kuorossa oli vielä vuoden alussa miehiä.

Korvakarkkia ja silmänruokaa Naskaleiden tapaan

Konsertin ohjelmistossa kuullaan erityisen paljon pohjoismaisia ja pohjoisia sovituksia. Mukana on muun muassa Leevi Madetojan Valkeat kaupungit, Eino Leinon Nocturne, norjalaisen Sigvald Skavlanin Sangerhilsen, ruotsalainen kansansävelmä Limu, Limu, Lima ja virolaisen Veljo Tormiksen Kanarbik. Eurooppalaisen taidemusiikin lisäksi luvassa on myös popahtavampaa mieskuorosoundia, kuten Syrjän veljesten ja Maijasen Paven pophelmiä sekä barbershop-sovitus jazz-klassikosta It’s Only a Paper Moon.

Tämä on Naskaleiden ensiesiintyminen Logomon lavoilla ja Teatro-salin tekniikasta aiotaan ottaa ilo irti. Vuoden 2019 satavuotiskonsertissa videoprojisoinnit olivat ensimmäistä kertaa isommassa roolissa ja positiivisen palautteen kannustamana visuaalisuutta haluttiin jatkaa. Liikkuvan kuvan ja valosuunnittelun avulla lavalle saadaan lisää säpinää ja kuoro voi silti keskittyä antamaan musiikille kaikkensa.

Tervetuloa kuuntelemaan! Konserttiliput löydät osoitteesta www.lippu.fi/mieskuoro-naskalit.

 

PS: Ruvettaisiinko kirjekavereiksi?

Olisiko sinusta kivaa, jos pitäisimme sinuun säännöllisesti yhteyttä? Emme tosin ole ihan hirveän ahkeria kynäilijöitä, joten olisimme sinuun yhteydessä ehkä vain muutaman kerran vuodessa. Haittaisiko se?

Runoja tai vastaavia emme uskalla luvata, mutta voisimme kirjoittaa sinulle vaikkapa tulevista keikoistamme. Eikä sinun tarvitse edes itse vastailla! Voit kertoa omat kuulumisesi ihan hyvin sitten livenä. Tilaa uutiskirjeemme tästä linkistä, niin asia on sillä taputeltu.