Mieskuoro Naskalit Goes Nice And Dirty Bar Rennossa Turun Taiteiden yönä 15.8.2019

Pikkutuhmuuksia ja musiikin juhlaa: Naskaleiden syyskauden lentävä lähtö

Naskaleiden syksyn 2019 laulukausi sai lentävän lähdön. Kesälomiltaan palaavat kuorolaiset ehtivät hädin tuskin viikata Speedonsa talvivarastoon, kun estradit jo kutsuivat laulajia. Kuorolla oli luvassa kaksi esiintymistä. Ensimmäinen keikoista laulettiin Turun Taiteiden yössä ja toinen Paavo Nurmi Marathonissa osana Turun Musiikkijuhlia.

Mieskuoro Naskalit Goes Nice And Dirty

Mieskuoro Naskalit ja Ilkka Arola Quartet esiintyivät Turun Taiteiden yössä torstaina 15.8. Bar Rennossa. Mieskuoroklassikoita ja kevyempää musiikkia isojen poikien laulumaisiin tuhmuuksiin yhdisteleviä Mieskuoro Naskalit Goes Nice And Dirty -konsertteja voisi hyvinkin kutsua jo perinteikkäiksi, ja mikäpä näitä keikkoja on laulellessa, kun kerta kerran perään kokonaisuus tuntuu uppoavan yleisöön yhtä hyvin.

Mieskuoro Naskalit Goes Nice And Dirty Bar Rennossa Turun Taiteiden yönä 15.8.2019

Naskaleiden kanssa kuulijoita viihdytti Ilkka Arola Quartet. Arola, joka on nimetty Turku Jazzin vuoden artistiksi 2019, polkaisi illan käyntiin kvartettinsa taidokkailla jazz-esityksillä. 

Naskaleiden osuus alkoi Nice-osastolla, jossa kuultiin mm. suomalaista mieskuoromusiikkia, tangoja ja populaarimusiikin kuorosovituksia. Metsämiehen laulu, Matkustaja ja moni muu kevään juhlakonsertista tuttu kappale, oli kuorolla tuoreessa muistissa. Osa kappaleista esitettiin Ilkka Arola Quartetin säestyksellä ja kuoron ystävä bassomestari Erik Rousi lauloi soolon pariin kappaleeseen.

Illan varsinainen pihvi – Dirty-osio – tempaisi yleisön mukanaan navanalaisiin aatoksiin. Naskaleiden luottosanoittaja Juuso Suominen oli kirjoittanut myös tällä kertaa posket punastuttavia sanoituksia tuttuihin kappaleisiin. Illan juontajana huseerannut Niklas Broman kehoitti moneen otteeseen yleisöä poistumaan paikalta – eihän tällainen materiaali sovi kellekään – mutta kehotukset kaikuivat kuuroille korville. Täpötäyden Bar Rennon nauravainen yleisö nautti konsertin hyvällä halulla ja huonolla maulla alusta loppuun!

Paavo Nurmi Marathon 2019

Myöhemmin saman viikon lauantaina 17.8. Naskalit esiintyivät osana Turun Musiikkijuhlien ohjelmaa Paavo Nurmi Marathonin yhteydessä. Cindy-jokilaivan kannella esiintynyt kuoro kajautti repertuaarin reippaita suomalaisia kuoroklassikoita ja populaarimusiikin helmiä. 

Mieskuoro Naskalit Paavo Nurmi Marathon Turun Musiikkijuhlat ravintolalaiva Cindy 2019

Kuoro saattoi maratoonarit matkaan Maamme-laulun sävelin. Esiintymistä varjosti ulkoilmatapahtumien ainainen riesa: ennustamattomat sääolosuhteet. Kuoro välttyi kuin välttyikin kastumiselta, mutta lauluesitystä edeltäneet ankarat sadekuurot rokottivat harmillisesti kuulijamäärää.

Paikalla oli kaikesta huolimatta myös omistautuneita naskalifaneja. Vaihtelevasta säästä oli kaiken kaikkiaan vaikea olla valtavan pahoillaan, sillä kovaäänisillä vahvistettu vireä laulanta kantoi komeasti korttelien päähän.

PS: Kuorokauden alkaminen tarkoittaa myös sitä, että aika on mitä otollisin uusille laulajille liittyä mukaan rivistöön! Lue lisää koelauluista Facebook-eventistämme, klikkaa ”osallistun” ja siitä se lähtee!