Laulu kantaa aikain taa -konsertin ensimmäisen jakson päätti Kaj Chydeniuksen säveltämä Viimeisestä Illasta -tango, jossa rakkautta etsitään kahden tanssilavan luona. Kuva: Tuomas Kourula

Mieskuoro Naskalit hakee uutta taiteellista johtajaa: Osallistu hakuun, kuoronjohtaja

 

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskaleiden taiteellisena johtajana vuodesta 2005 lähtien toiminut, kuoroa merkittävästi uudistanut ja laulajiston ikärakennetta nuorentamaan onnistunut Tommi Saalas luopuu tehtävästään kevään 2022 jälkeen. Naskalit on aloittanut haut uuden taiteellisen johtajan löytämiseksi.

Naskaleiden puheenjohtaja Juho Roivas kiittää Tommia tämän johtajakauden aikaansaannoksista ja rohkaisee Naskaleiden johtamisesta kiinnostuneita ottamaan osaa hakuun.

– “Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikesta Tommin kuoromme eteen tekemästä työstä ja luottavaisia Naskaleiden toiminnan nousujohteisuudesta myös uuden johtajan löydyttyä. Meillä on koossa hyvä porukka sekä vahva halu kehittää ja kasvattaa kuoroa myös tulevaisuudessa.” kommentoi Roivas.

– ”Tavoitteena on löytää kuorolle uusi johtaja ennen kesää. Syyskonsertin lisäksi uusi johtaja pääsee suunnittelemaan Naskaleiden perinteikkäitä Tuli kirkkoon miehet ja joulu -konsertteja. Odotamme innolla millaista uutta virtaa johtajanvaihdos tuo mukanaan”.

Hae Naskaleiden taiteelliseksi johtajaksi!

Nuorekas ja taiteellisesti iskukykyinen Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit hakee taiteellista johtajaa. Vakanssi aukeaa syksystä 2022 alkaen. Haku tehtävään on auki 31. maaliskuuta 2022 saakka. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen sihteeri@naskalit.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi ja musiikillisesta taustastasi. Liitä mukaan myös palkkatoiveesi.

Haastattelemme haun päätyttyä potentiaaliset ehdokkaat läpi kasvotusten tai etänä. Johtaja valitaan kevään 2022 loppupuolella.

Toivomme hakijan omaavan seuraavia ominaisuuksia:

  • Aiempaa kokemusta kuoron tai muun kokoonpanon johtamisesta
  • Kykyä miellyttävän ja rentoutuneen harjoitusilmapiirin luomiseen
  • Kunnianhimoa konserttiohjelmiston suunnitteluun
  • Tahtotilaa kuoron soinnin tavoitteelliseen kehittämiseen

Tietoja kuorosta:

Naskalit on ilmeeltään nuorekas, haasteisiin tarttuva ja kaikin puolin kuulemisen arvoinen mieskuorokokemus. Näinä aikoina, jolloin monen mieskuoron ongelmana on laulajiston ukkoontuminen, Naskalit on onnistunut sekä nuorentamaan miehistönsä keski-ikää (n. 30 vuotta) että kasvattamaan laulajien lukumäärää. Kuoron toiminnassa korostuu iloinen yhteishenki ja yhteisöllisyys.

Kuoro on laulutaidollisesti hyvässä kunnossa. Katso ääninäyte 100-vuotisjuhlakonsertistamme.

Naskaleiden Tuli kirkkoon miehet ja joulu -nimellä kulkevat joulukonsertit tavoittavat Turussa vuosittain toista tuhatta kuulijaa, jonka lisäksi osallisuudellaan joulurauhan julistuksessa kuoro saavuttaa yli miljoona katsojaa. Kuoro esiintyy säännöllisesti kevät- ja syyskonserteissa sekä vappuna.

Klassisen mieskuoromusiikin lisäksi Naskaleiden ohjelmistoon kuuluu myös kevyempää musiikkia. Monipuoliseen ohjelmistoomme mahtuu niin taidemusiikkia, poppia, tangoja, railakkaita juomalauluja kuin räävittömiä ”isojen poikien” laulujakin. Toivomme, että myös sinulla on visiota ja ideoita ohjelmiston suhteen.

Tärkeä osa kuorotoimintaa ovat ulkomaanmatkat: kesällä 2015 kuoro osallistui Ohridin kuorokilpailuun Makedoniassa, joulukuussa 2016 Naskalit konsertoi Tšekissä Prahassa ja syksyllä 2018 kuoro osallistui Varsovia Cantat -kuorokilpailuun Puolan Varsovassa.

Tervetuloa Naskaleihin, odotamme yhteydenottoasi!

Ystävällisin terveisin
Mieskuoro Naskaleiden hallituksen puolesta
Tiedottaja Pyry Kunnas
040 557 0992